MH/ MT 2017 + Exteriörbeskrivning

4-6 September
Helgen har varit mycket intensiv där vi började i fredags med tre hundar på MH och fortsatte på lördag med nio hundar till som gjorde MH.  

På MH startade elva Schäfer och en Aussie, alla med mycket bra mentalitet
Schäfrarna var goda representanter för schäferrasen.
Klubben vill tacka alla som var inblandade i arrangemanget och såg till att alt löpte och att alla deltagare var nöjda Det förekom också examination av figuranter och dessa skötte sig väldigt bra och alla blev godkända .

På Söndag fortsatte vi med tio hundar på MT vilket jag tror är rekord.
Söndagens MT blev en lång dag med tio schäfer till start med varierande resultat Här var klubben i stort bryderi angående domar problem men tack vare paret Gyllensten vänlighet så löste vi dessa problem Vi var tvungen att ha tredomarsystem på grund av antalet hundar den tredje domaren var Bibbi Larsen  som alltid ställer upp.
Dessutom var Åke Imland  som också alltid ställer upp med exteriörbeskrivning med på Söndagen.
Idag var det tretton hundar till beskrivning

Vi vill också tacka vår suveräna testledare som fick en tuff dag samt figuranterna det är tack vare er som det går att genomföra dessa arrangemang på ett mycket säkert sätt vi vill också tacka Lena  och Britt-Inger för goda hamburgare under två dagar, samt tack till alla deltagare

MH rapport + Specialsök

Lördagen den 15-8-2020 så genomförde vi återigen en MH med 8 st startande hundar,kvalitén på hundarna var bra och våra figuranter, testledare och beskrivare gjorde ett mycket bra arbeta i en våldsam värme. Även hundarna klarade värmen bra Ett stort tack till er alla som hjälpte till på banan.

Tävlingen den 26-27 september i specialsök har blivit en glad överraskning, det är för nuvarande 35 anmälda. Vi har fått tagit en väldigt bra lokal till denna tävling där vi tackar Hisingens Truck för vänligheten att låna deras lokaler.
Det skall bli väldigt spännande att få genomföra dessa tävlingar, jag tror att det är den första för Schäferklubben i Sverige

Vi behöver hjälp så om ni har lust och tid hör av er

Reino 

Rapport MH-MT

Lördagen den 25 juli genomfördes en MH med 8 startande hundar varav fyra schäfer materialet av hundar får man vara nöjd med och provet genomfördes mycket bra. Fig. var vid tillfället Anneli Boman Birgitta Johansson Testledare Roina Torstensson. Beskrivare Elisebeth Oskarsson och Reino Oskarsson 

Söndagen 26 Juli  genomfördes ett MT 2017 med 6 startande hundar här var fyra hundar från en och samma kennel där man kunde konstatera att den mentala standaren var mycket god  där två av ägarna är medlemmar i sk Romelanda Magnus Johansson och Anneli Bohman. Klubben Gratulerar!
Fig. var under provet Birgitta Johansson, Lena Bergschöld, Katrin Stroheim
Domare. Bibbi Larsen och Thomas Bengtsson 

SK Rommelanda vill tacka alla som deltog i dessa arrangemang och genomförde detta på ett föredömligt sätt  Och gratulerar alla deltagare för fina resultat med era hundar.

Onsdagen den 5 Augusti genomfördes ett uppfödare MH för kennel Gullrics-Uppfödaren kom med 4 hundar från samma kull där man kunde konstatera att dom som påstår att det inte går att få fram schäfer som är bra i exteriör och mentalitet har fel det gläder mej som idag fick förmånen att beskriva dessa hundar som var mycket bra mentalt gratulerar uppfödaren till en mycket bra kull.
Vid beskrivningen deltog som fig Bittan Kihlberg, Karin Stråkenhem.
Testledare: Michaela Ostheller

Sekreterare: Elisabeth Oskarsson
Beskrivare: Reino Oskarsson

SK Romelanda tackar alla som deltagit

Reino Oskarsson       

MH 11 Juli

Rapport från mentalbanan lördag den 11 juli så utförde vi åter igen ett MH. Detta var ett uppfödare  MH som vi arrangerade för Kustmarkens Kennel med 10 hundar som kom till start

Det var ett jämt och mycket bra resultat som väl representerar schäferhundens mentala status Det är alltid roligt att se när uppfödare presenterar bra hundar och undertecknad kan gratulera Kustmarkens Kenneln. Vädret var mycket bra hela dagen och solen var framme och värmde. Upplägget av provet med dom regler som gäller fungerade mycket bra och vi vill tacka alla deltagarna som såg till att man höll avstånd och regler. Figuranter för dagen var Birgitta Johansson, Janne Karioki, testledare Niklas Sandberg  vid sekretariatet Elisabeth Oskarsson.

Vi vill tacka alla som gjorde dagen lyckad. Ett tips till uppfödare av schäfer, vill ni ha uppfödare MH så hör av er till SK Romelanda så fixar vi det för er.

Reino Oskarsson

Sergo (med Dobermannen)  


Jag vill tacka er så mycket för ett mycket ett för ett så väl arrangerat MH. Det var min första, men det känds inte så eftersom ni var så duktiga på att förklara allting så tydligt. 
Jag la upp Leos MH protokoll i Dobermann gruppen på Facebook och där stod ditt namn. Många kände igen dig och sa att jag har haft tur som haft dig som mental beskrivare och du är super duktig. 
Tack återigen. Nu satsar vi på klara ett BH prov i september. Vi började träna i måndags, aldrig tränat IGP tidigare. 
Hoppas vi ses igen i framtiden. 
Allt gott
Sergo (med Dobermannen)  

MH 4 juli

Lördag den 4 Juli genomfördes MH med 8 startande hundar.
Vädret var fruktansvärt dåligt det regnade under nästa  hela provet men deltagarna var tappra i regnet då vi inte har klubbstugan öppen eller någon servering  under dagen. Det system som vi praktiserar under rådande omständigheter med att kalla deltagarna på olika tider fungerar väldigt bra, Som vanligt på Romelanda så var arrangemanget hundraprocentigt Testledare Roina Torstensson var som vanligt mycket bra. Lisbeth Zetterberg  gjorde som vanligt ett mycket bra jobb . Janne Caroki debuterade med avstånds leken detta gjorde han mycket bra. Beskrivare under dagen var Elisabeth och Reino Oskarsson
Vi vill också tacka alla deltagare som uppträde på ett mycket trevligt sätt och ert tålamod i regnet  

SK Romelanda

Reino Oskarsson